Visa kompissidor Lägg till favorit Hitta hit

Om festivalen

Detta är Roslagen Pride

2012 – arrangerade två drivna gymnasiestudenter Norrtälje Pride. I oktober 2012 startade RFSL Roslagen, och tog snabbt kontakt med studenterna för att höra om det fanns möjlighet att ta över evenemanget.
2013 – firades för första gången Roslagen Pride, ett evenemang som mer eller mindre regnade bort. Men skam den som ger sig! 2014 var Roslagen Pride tillbaka, denna gång på statsbiblioteket och fokus låg på föreläsningar samt den stora festen på kvällen. Året efter, 2015 – blev det en spontan Pridepromenad och firandet flyttades ut till Stora Torget och festivalen hade ett tydligt tranfokus. Under Roslagen Pride 2015 förvandlades även Norrtälje konsthall till ett transkulturhus.
2016 – nyheterna detta år är att vi hade vår första riktiga Prideparad och att vi flyttade vår fest till Jernet vid Campus Roslagen.
2017 – en tredagars festival med paneldebatter, föreläsare, teaterföreställning och givetvis festival med parad runt stan.
2018 – årets pride pågår under två dagar med fokus på årets riksdagsval samt son tidigare en sprakande festival i Societetsparken med parad och sedan festligheter på Kapellet på kvällen.

Bakom Roslagen Pride står RFSL Roslagen som är en ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. RFSL Roslagen är en feministisk och antirasistisk organisation och försöker arbeta med ett normkritiskt och intersektionellt synsätt.