Visa kompissidor Lägg till favorit Hitta hit

Festivalinformation

RFSL Linköping arrangerar Linköpings Regnbågsvecka med stöd av Linköpings Kommun. 2019 kommer Regnbågsveckan äga rum 20-26 maj.

Vill du arrangera en programpunkt?

Linköpings Regnbågsvecka arrangeras av RFSL Linköping, men det är alla ni engagerade organisationer, föreningar, myndigheter och företag som gör det möjligt för oss att ha ett brett och intressant program för hela Linköping.

2019 arbetar vi med ett tema på Linköpings Regnbågsvecka – Normkrativitet. Alla programpunkter måste inte beröra temat.

Rutiner för att arrangera programpunkter under Linköpings Regnbågsvecka

För att vara en del av Linköpings Regnbågsveckas program och kunna marknadsföra sig som ”en del av”, ”under”, eller ”i samarbete med” gäller nedanstående procedur.

1. Kontakta Linköpings Regnbågsveckas planeringsgrupp med din idé.  Hör av dig på linkopingsregnbagsvecka@linkoping.rfsl.se . Sista dagen att höra av sig är 30/4-19 men kontakta oss gärna i god tid! Längre ner på sidan finns ett dokument, börja gärna fylla i det med önskemål på tid etc, och skicka med i mailet.

2. Dialog förs med mellan Linköpings Regnbågsveckas planeringsgrupp och arrangerande aktör för att nå ett beslut om optimalt datum och tid för arrangemanget. RFSL Linköping kan även i viss mån hjälpa arrangörer att komma i kontakt med organisationer med lokaler, dela ut flyers och dylikt.

3. Skicka in den färdig-ifyllda lappen. Programpunkterna bekräftas som spikade genom den officiella regnbågsvecka-mailen. När ni fått den bekräftelsen är det fritt fram att marknadsföra programpunkten som en del av Linköpings Regnbågsvecka!

För att kunna vara en del av Linköpings Regnbågsvecka är det viktigt att följa våra rutiner. Vi vill påminna om att Linköpings Regnbågsvecka är ett partipolitiskt obundet arrangemang. Politiska partier är välkomna att skapa programpunkter – vårt motkrav är att politiska partier går ihop och samarbetar med andra partier (helst blocköverskridande). Med andra ord, vi godtar inte programpunkter arrangerade av politiska partier om de inte görs i samarbete med minst ett annat parti.

Veckans upplägg
Måndag – fredag är det öppet för externa aktörer att skapa egna programpunkter i egna lokaler. Rutinerna gäller fortfarande.
Lördagen är veckans festdag, med Regnbågsparaden som höjdpunkt och Regnbågsfesten senare på kvällen. Här vill vi bara ha festligheter!
Söndagen blir lite lugnare med programpunkter som avrundar veckan.

Här finns ett dokument som kan vara till hjälp. Allt måste inte fyllas i på en gång utan fyll i så mycket ni kan och sen fyller vi i den allt eftersom.

Kom ihåg att med ju längre framförhållning du/ni hör av er desto mer kan vi hjälpa till!